Selecteer een pagina

Veel gestelde vragen en de antwoorden

Wie kan zich aanmelden voor TheorieBonus.nl?

In principe kan iedere jongere uit Twente of de Achterhoek deelnemer worden van TheorieBonus.nl. Dat kan vanaf de zestiende verjaardag tot de achttiende verjaardag. Maar er is gedurende de pilot in het najaar van 2021 wel een maximum aan het aantal deelnemers. Zodra dit maximum bereikt is kunnen jongeren zich alleen nog maar via een kleine rijschool in Twente en de Achterhoek aanmelden. 

Wat is het doel van TheorieBonus.nl?

Het doel van TheorieBonus.nl is om er voor te zorgen dat kleine rijscholen in de Achterhoek en Twente dezelfde mogelijkheden krijgen als grote (eendags)opleiders om voor hun leerlingen sneller een theorie-examen te reserveren bij het CBR.

Wie verdiend er aan TheorieBonus.nl

Het is niet de bedoeling dat er iemand geld verdient aan het werken met de machtigingen van leerlingen. Wel kunnen deelnemende leerlingen een bonus verdienen, omdat zij de machtiging vroegtijdig verlenen. Met de deelnemende rijscholen bepalen wij welke bonussen deelnemers kunnen krijgen…

Raak ik de controle kwijt als ik mijn leerlingen adviseer om deel te nemen aan TheorieBonus.nl?

Nee, want iedere deelnemer moet melden via welke rijschool hij of zij lest. Dat is een voorwaarde om deel te nemen. En als iemand nog geen rijschool heeft dan informeren wij de beginner over de rijschool die in de buurt gevestigd is en aangesloten is bij TheorieBonus.  De leerling is niet verplicht via deze rijschool rijlessen te volgen. 

Ik verdien nu aan de aanvraag van een theorie-examen; vervalt die marge?

Nee hoor. Want de deelnemer moet gewoon, net als nu, straks betalen voor de aanvraag van het theorie-examen. Het reserveren kan gewoon via de rijschool plaatsvinden. In plaats van te zoeken in het TOP platform van het CBR geeft de rijschool de opdracht aan TheorieBonus.nl en wij gaan dan zoeken naar een snelle plek…

Is deze werkwijze toegestaan?

Ja. De directeur Jan Jurgen Huizing van het CBR heeft ons schriftelijk laten weten dat “Wanneer er geen
sprake is van misbruik, heeft het CBR geen rol om de concurrentie tussen opleiders in een vrije
markt te reguleren.” In dit geval is er geen sprake van misbruik.

Leg mij nog eens uit wat het voordeel voor mij is....

Als kleine rijschool ontbreekt het je aan de tijd om een paar keer per dag in het TOP reserveringsplatform te zoeken naar een (snellere) plek voor je leerling. Daarnaast zijn grote opleiders erg handig in het vinden van nieuwe mogelijkheden bij het CBR; zij zoeken voortdurend de grenzen op.  En zij hebben het voordeel dat ze een grote hoeveelheid machtigingen hebben, waardoor ze meer examenplekken bezet kunnen houden. Dat bied grote voordelen als je straks weer kunt wisselen…

Allemaal erg nobel, maar waarom organiseert TheorieBonus.nl dit allemaal zonder er wat aan te verdienen?

TheorieBonus.nl is een product van ExaBizz. ExaBizz wil werken aan een gezonde toekomst voor de kleine rijscholen in de Achterhoek en Twente, omdat wij verwachten dat kleine rijscholen zich moeten beschermen tegen toekomstige veranderingen. Al jarenlang wilt het CBR meer controle krijgen over de rijscholen en uit het onderzoeksrapport van Emile Roemer blijkt dat er gigantische veranderingen op komst zijn richting 2025. 

Wat betekent 'powered by RIJBEWIJZZ'?

Rijbewijzz.nl is net als TheorieBonus.nl én RijschoolProf.nl een concept bedoeld voor de toekomst. Initiatieven die er voor moeten zorgen dat kleine rijscholen in Twente en de Achterhoek kunnen blijven bestaan als (via) de overheid de invloed van het CBR of andere instanties overheersend wordt. Het zijn B2B (business-to-business) concepten die alleen bedoeld zijn voor aangesloten kleine rijscholen in Twente en de Achterhoek

Wat is het voordeel voor mijn leerlingen?

Behalve dat je leerling een bonus kan verdienen met zijn of haar machtiging is het voordeel voor je leerling dat hij of zij dezelfde kans op een snel(lere) plek krijgt dan een leerling die zich bij een grote (eendags)opleider aanmeld. 

In de krant stond dat deelnemers ook geld verdienen; klopt dat?

Ja dat klopt. Wanneer een deelnemer tussentijds wisselt met een andere deelnemer krijgt de leerling €12,50; met een maximum van €25,– per 6 maanden. De maximale termijn voor deelname is vanaf de zestiende verjaardag tot en met de achttiende verjaardag.

Welke rijscholen kunnen deelnemen?

Kleine rijscholen uit de Achterhoek en Twente en hun (mogelijke) leerlingen kunnen deelnemen. Je mag maximaal 3 lesauto’s hebben.

Stel ik heb interesse, hoe gaan we verder?

 Meld je dan hier aan voor de pilot die we dit najaar organiseren met maximaal 5 rijscholen. Dat is geheel vrijblijvend en kosteloos. Wij informeren je dan over de voortgang, mogelijkheden en werkwijze.  Dat kost je niet veel tijd; de meeste informatie krijg je via de app of mail… En als je dat prettig vind kunnen we een persoonlijk gesprek afspreken.

Ik wil meer informatie over de proef in de Achterhoek en Twente. 

[ultimatemember form_id="9626"]