Selecteer een pagina

Ik wil meer informatie over deze massaclaim.

In de jaren 2020, 2021 én 2022 zijn de wachttijden voor leerlingen die het Prakijkexamen B wilden aanvragen enorm opgelopen.

Uit onderzoek blijkt dat dit vooral te wijten is aan falend beleid vanuit het CBR en niet aan de gevolgen van Corona-lockdowns.

Als gevolg van deze wachttijden zijn volgens onderzoekers meer dan 250.000 jongeren financieel gedupeerd.

In een zogenaamde massaclaim gaan wij voor deelnemers een schadevergoeding eisen van maximaal €500,– per persoon*.

Deelnemers moeten daarvan 25% deelnamekosten afdragen. Dat is €125,– per deelnemer. Ze krijgen in principe dus maximaal €375,– schade vergoedt. Tenzij u uw deel van de opbrengst afstaat aan uw (oud)leerlingen.

U als rijschool krijgt namelijk eenmalig €100,–* per deelnemer, als deze geworven/aangemeld is door uw rijschool.

*bij toewijzing van de massaclaim door de bevoegde rechtbank.

?

Veel gestelde vragen en de antwoorden

Wat is het voordeel voor mijn leerlingen?

Leerlingen hebben in veel gevallen extra rijlessen moeten kopen om de tijd te overbruggen die is ontstaan door onnodige wachttijden. Bij toewijzingen van de massaclaim krijgen ze een flinke schadevergoeding.

Welke rijscholen kunnen deelnemen?

Kleine rijscholen en zzp-ers kunnen deelnemen. Rijscholen die aangesloten zijn bij BOVAG of ANWB zijn uitgesloten van deelname.

Stel ik heb interesse, hoe gaan we verder?

U kunt via onderstaand formulier de gegevens insturen van (oud)leerlingen die willen deelnemen. Per deelnemer moet u de gegevens opnieuw invoeren. 

Leg mij nog eens uit wat het voordeel voor mijn rijschool is....

Bij toewijzing van de massaclaim ontvangt u eenmalig €100,– per deelnemer die door u is aangemeld. Of u deze eenmalige vergoeding uitkeert aan uw (oud)leerlingen of zelf incasseert bepaald u zelf. 

Hoeveel tijd kost mij dit?

Het enige wat u moet doen is per deelnemende (oud)leerling het onderstaande formulier invullen of zorgen dat de (oud)leerling dat zelf doet. U kunt van ons gratis mini-flyers (iets groter dan een visitekaartje) krijgen die u uitreikt aan uw (oud)leerlingen. U kunt deze aanvragen via contact.

Nadat (oud)leerlingen zijn aangemeld heeft u verder geen bemoeienis meer met deze massaclaim en wordt u pas geïnformeerd zodra de massaclaim door de bevoegd rechtbank is toegewezen.

 

wordt het bij CBR dat ik hieraan meewerk?

Nee. Wij maken niet bekend welke rijscholen deze actie ondersteunen.

?